Lipblush - Lippigmentatie


Lipblush, ook wel lippigmentatie genoemd, is een semi-permanente make-up behandeling waarbij de lippen een natuurlijke kleurtje te geven voor een optisch vollere lippen. Dit wordt door middel van kleine spitjes pigment dicht op elkaar in de huid machinaal aangebracht. Dit gaat geleidelijk in een kleur in een gedefinieerde vorm opgebouwd. Dit kan zijn dat het direct na de behandeling te fel of onnatuurlijk lijken doordat het een vollere uitstraling geeft dan je natuurlijke lippen. Dit is heel normaal en zal heel natuurlijk genezen.

 

Voordelen van Lipblush:

 • Optisch vollere en grotere lippen zonder fillers
 • Ideaal bij fillers waarbij je je natuurlijke pigment verloren is
 • Ideaal wanneer je dagelijks lipstick draagt
 • Het corrigeert donkere lippen om het lichter te maken (lipverheldering / lip enlightment), schoonheidsfoutjes zoals de symmetrie, vorm, geeft expressie terug
 • Het is waterproof dus uitlopende make-up is verledentijd. Ideaal wanneer je allergisch bent voor make-up, actieve lifestyle hebt of voor het gemak bij dagelijkse verzorging

 

Lipblush blijft gemiddeld tussen 1 tot 5 jaar jaar mooi en goed zichtbaar. Bij een lichte kleur gaat de lipblush minder lang mee en zal je vaker terug moeten komen voor een touch-up terwijl bij een donkere kleur veel langer meegaat (3 tot 5 jaar). Het voordeel van lipblush is dat ze nooit helemaal weg gaan maar ze worden door de jaren iets doffer of vaal (afhankelijk van huidtype, lifestyle en externe factoren). Heb je van nature veel pigment in je lippen, dan blijft het ook beter zitten wanneer je lichtere lippen hebt.

 

Before
Lipblush direct na de eerste behandeling met gloss
SPMU | Lipblush Prijs
Lipblush incl. nabehandeling € 375
Extra Touch-up € 75
Touch-up binnen 1 jaar € 149
Touch-up binnen 1,5 jaar € 175
Touch-up binnen 2 jaar € 199
Touch-up na 2 jaar Volledige prijs
Aanbetaling vereist € 50

Nieuwe behandeling zijn inclusief 1 nabehandeling. De aanbetaling wordt op de dag van de behandeling verrekend


Nabehandeling

Elke huid is anders en de genezing zal bij iedereen verschillend zijn. We weten dus nooit van te voren hoe het pigment in de huid pakt. Het kan zijn dat er sommige plekjes niet goed heeft gepakt. Na 6-8 weken volgt er dan een nabehandeling. We werken het dan mooi bij naar jouw wensen en zetten de puntjes op de i zodat je er langer plezier van hebt. Na de eerste behandeling vervaagd het met 70% en na de nabehandeling vervaagd het met 30%. Daarom is een nabehandeling is noodzakelijk voor een optimaal resultaat.

 

Lip Enlightment

Wanneer je donkere lippen hebt is vaak 2 behandelingen niet voldoende om de gewenste kleur te bereiken. Daarom is een lip enlightment (of lipverheldering) noodzakelijk om de donkere gedeeltes van de lippen te neutraliseren en te verlichten. Wanneer het licht genoeg is kan pas de gewenste kleur aangebracht worden. Hoeveel behandelingen daarvoor nodig is kunnen wij van te voren niet zeggen. Dit heeft te maken hoe donker de lippen zijn, celvernieuwing, genezing en aftercare. Hoe donker lippen, hoe meer behandelingen er nodig zijn.

 

Waar moet ik rekening mee houden voor de behandeling?

Voor de behandeling:

 • Start 3/4 dagen voorafgaand de behandeling met regelmatig insmeren van de lippen met lipverzorging, vaseline of bepanthol om het goed te herstellen en hydrateren
 • Indien je in het verleden wel eens last hebt gehad van herpes (koortslip), is het aanbevolen om 4 dagen vooraf te starten met acyclovir tabletten 400mg of hoger
 • Voor de behandeling geen koffie, energiedrank of andere dranken waar cafeïne in zit
 • 48 uur geen bloedverdunners en pijnstillers
 • 1 week geen zonnebank / overmatige zon

 

Nazorg

In principe hoeft de huid na het aanbrengen van permanente make-up geen speciale behandelingen te ondergaan. Door de naald ontstaat er kleine wondjes in je huid. Hygiëne is daarom heel belangrijk.

 • Na de behandeling geen warme dranken
 • 3 dagen geen water contact
 • Gebruik zoveel mogelijk een rietje bij drinken, tandenpoetsen / mondspoelen
 • Eerste 10 dagen geen make-up op de lippen
 • Niet aan de korstjes zitten!
 • Wanneer het volledig verveld is, is nat maken en oogmake-up weer toegestaan
 • 4 weken geen sauna en zon(nebank), overmatige zon vermijden, chemische peelings rondom de lippen
 • Mocht het nat worden, voorzichtig droog deppen met een schone handdoek of tissue
 • Roken met lippigmentatie wordt afgeraden

 

Aanbetaling

Bij het maken van een afspraak van een SPMU behandeling wordt er verzocht om vooraf een voorschot te betalen van €100. Dit doen we zodat jouw afspraak gegarandeerd vast staat. Wanneer wij de aanbetaling hebben ontvangen, pas dan staat jouw afspraak vast. De aanbetaling wordt verrekend, dus het restante bedrag wordt na de behandeling betaald. Mocht je verhinderd zijn dan vervalt de aanbetaling en wordt er in geen enkel geval terugbetaald. Let op: Geen aanbetaling = Geen afspraak!

 

Voordat je een afspraak maakt of een vraag wilt stellen, voor meer informatie lees ook: