Veelgestelde vragen


Hoe ziet een behandeling eruit?

Om te beginnen een consultatie om jouw wensen en verwachtingen te bespreken. Er wordt ook een toestemmingsformulier ingevuld i.v.m. je medische achtergrond die wij moeten weten. Voordat er gepigmenteerd wordt, wordt er eerst voorgetekend om de gewenste vorm te bepalen, aan de hand van je gezichtsvorm en persoonlijke wensen. Dan wordt er samen de juiste kleur uitgezocht. Pas als alles naar jouw volledige wens is, beginnen we met pigmenteren. We zullen ook voor en na de behandeling een foto maken.

 

Hoe lang blijft semi permanente make-up zitten?

Hoe lang het blijf zitten is bij iedereen verschillend. Het blijft over het algemeen 1 tot 2 jaar mooi. De intensiteit van semi permanente make-up zal in de loop van de tijd wel vervagen. Dit is afhankelijk van de huid, huidverzorging en lifestyle. Dit heeft ondermeer te maken met de natuurlijke celvernieuwing, het afweersysteem en invloed van UV-licht. Daarom adviseren wij om jaarlijks een touch-up handeling te laten doen zodat je er lang van kan genieten!

 

Is het eindresultaat meteen zichtbaar?

Nee, de eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat, dus schrik niet! Bij het bepalen van het pigment (kleur) zeggen wij liever te licht dan te donker. Mocht het zo zijn dat je ze na de eerste behandeling toch te licht vind, dan kunnen we bij de nabehandeling altijd donkerder maken. Door de natuurlijke celvernieuwing zullen de wenkbrauwen na vervelling weer licht worden en na een periode van circa 3 tot 5 weken het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn. De intensiteit van de kleur van tot 70% afnemen binnen een week en de vorm ook kleiner. Wij werken ook met hoogwaardige pigmenten die nooit blauw of rood worden.

 

Hoelang duurt een behandeling?

Over het algemeen duurt een behandeling ongeveer 2,5 tot 3 uur inclusief consultatie, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling.

 

Doet het pijn?

Semi permanente make-up is niet geheel gevoelloos, maar wordt over het algemeen niet als pijn ervaren. Ons manier van werken is subtiel. Volgens GGD normen mag er niet met verdoving worden gewerkt. Toch gevoelig of bang voor pijn? Om de onaangename prikkels tot een minimum te beperken is er een verdovingscrème op recept verkrijgbaar bij je eigen huisarts. Dit mag door jezelf vooraf aangebracht worden zodat het in kan werken.

 

Waar moet ik rekening mee houden voor de behandeling?

Voor de behandeling:

 • Voor de behandeling ook geen koffie, energiedrank of andere dranken waar cafeïne in zit
 • 48 uur geen bloedverdunners en pijnstillers
 • 1 week geen zonnebank / overmatige zon
 • Heb je botox of fillers? De wachttijd tussen botox / fillers en SPMU is 4 weken.
 • Bij COVID19 vaccinatie mag je 2 weken voor of 2 weken na de vaccinatie onder behandeling

 

Is er een speciale nazorg na de behandeling?

Inprincipe hoeft de huid na het aanbrengen van permanente make-up geen speciale behandelingen te ondergaan. Door de naald ontstaat er kleine wondjes in je huid. Hygiëne is daarom heel belangrijk.

 • 1 week de wenkbrauwen droog en schoon houden, niet sporten
 • Niet aan de korstjes zitten!
 • Wanneer het volledig verveld is, kan je de wenkbrauwen weer nat maken, zijn make-up, verzorgingsproducten en sporten weer toegestaan
 • 4 weken geen sauna en zon(nebank), overmatige zon vermijden en niet zwemmen
 • Mocht het nat worden, voorzichtig droog deppen met een schone handdoek of tissue

 

Het is niet verplicht om een aftercare crème te gebruiken. Bij voorkeur mag je het gebruiken om het te beschermen. Breng het niet met je vingers aan of met je vingers in de aftercare crème zitten want je wilt alles schoon behouden. Breng het altijd aan met een wattenstaafje en gooi het daarna weg. Herbruik het wattenstaafje dus niet!

 

Tip: Bescherm je semi permanente make-up met zonnebrandcreme of sunblock met een hoge factor

Teneinde ervoor te zorgen dat je permanente make-up optimaal zal zijn hebben wij een overzicht voor jou samengesteld met de richtlijnen voor de nazorg. Dit geven wij mee met de aftercare verzorging.

 

Waarbij mag de micropigmentatie behandeling niet uitgevoerd worden?

Een contra-indicatie is een aandoening of een bepaalde omstandigheden van de huid of het lichaam waarbij de micropigmentatie behandeling niet uitgevoerd mag worden:

 • Zwangerschap (wordt afgeraden i.v.m. de gezondheid van de baby. Na de zwangerschap en borstvoeding mag het behandelt worden).
 • Diabetes (slechte wondgenezing en pigment pakt slecht).
 • Hemofilie
 • Chronische huidziekte
 • Hart- en vaatafwijkingen
 • Bij het gebruik van antistollingsmiddelen
 • Bij het gebruik van bloedverdunners
 • Bij het gebruik van Roacutane
 • Bij een allergie voor haarverf

 

Bij littekens behandelen we het pas als het ouder is dan 1 jaar. Houdt rekening wel rekening mee dat het vaak moeilijker pakt dan een normale huid.